• Tiffany lampen
    Tiffany

Uw Tiffany glas herstellen?

‘t Glas Werckhuys geeft nog
meer kleur aan uw interieur.

Heel wat mensen denken bij ‘Tiffany’ meteen aan de iconische lampen in fleurige en kleurrijke ontwerpen. (Of aan een welbepaald ontbijt met Audrey Hepburn.) Maar in dit geval verwijst de naam naar de ontwerpstudio van Louis Comfort Tiffany in New York. Hier werd meer dan 100 jaar geleden evenwel ook andere decoratieve glaskunst geproduceerd.

De vindingrijke Tiffany ontwikkelde zijn eigen techniek om speelser om te kunnen gaan met vormen en toepassingen van glas in lood. Hij verving het lood door koperfolie en experimenteerde enthousiast met de bewerking en samenstelling van het glas. In zijn studio werden allerlei ontwerpen bedacht en geperfectioneerd, maar de iconische Tiffany lampen genieten bij het brede publiek ongetwijfeld de grootste bekendheid.

Vandaag gaan originele stukken bij veilingen voor 1 miljoen euro en meer onder de hamer – gelukkig niet letterlijk. Het is tegenwoordig veel eenvoudiger om reproducties en namaak op de kop te tikken, zonder veilinghamer dus in dit geval.

Tiffany lamp kopen?

Hoe gaver de lamp eruitziet, hoe groter de kans dat ze ‘made in China’ is. Ook de prijs is een goede indicator: een authentieke én goedkope Tiffany lamp bestaat niet.

Wat uw lamp ook gekost heeft, u bent er aan gehecht. Kom daarom voor een deskundige herstelling naar ‘t Glas Werckhuys.

  • Wij herbedraden uw Tiffany lamp.
  • Wij solderen gebroken verbindingen.
  • Wij vervangen ontbrekend glas.
  • Wij herstellen het afdekkapje.
Wij gaan aan de slag met uw Tiffany glas.
Voeg bij uw aanvraag zeker een foto toe en vermeld de afmetingen of diameter, zodat we een accurate inschatting kunnen maken. En als u uw Tiffany lamp komt brengen, neem dan zeker ook de voet en het afdekkapje mee om ze helemaal in ere te laten herstellen.
Tiffany lamp herstellen?

Graag een prijsindicatie? Geen probleem, wij zijn transparanter dan het glas waarmee we werken in ons atelier. Gemiddeld schommelen de kosten voor de herstelling van een Tiffany lamp tussen 100 en 400 euro. Enkel het afdekkapje opnieuw vastzetten is vrij eenvoudig, maar in de zoektocht naar glas dat het origineel zo goed mogelijk benadert – in onze eigen stock of op bestelling – kruipen meer uren. Heel wat klanten zijn alvast blij met het geleverde werk voor hun pronk- of erfstukken.